Naturvetenskapsprogrammet

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet på Mikael Elias Gymnasium kan du vara säker på två saker:  du kommer att vara väl förberedd för vidare studier, och du kommer att få en riktigt spännande utbildning. Hos oss får du möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser som exempelvis forskningsförberedande kurs eller kriminalteknik. Dessutom har vi ett väl fungerande samarbete med Mittuniversitet för att säkerställa att vår utbildning ligger i linje med vad som krävs på högre nivåer och för att göra gymnasiestudierna mer utmanande.

Det Naturvetenskapliga programmet erbjuder den bredaste utbildningen vilket innebär att du har många olika utbildningar att välja emellan när du sedan vill studera vidare. Några exempel på naturvetenskapliga utbildningar är läkare, tandläkare, veterinär, marinbiolog, forskare, och ingenjör.

På Naturvetenskapsprogrammet erbjuder vi inriktningarna Naturvetenskap, där du läser mer matematik och dessutom fortsättningskurserna i kemi, biologi och fysik, och Naturvetenskap och samhälle, där du läser mindre av de naturvetenskapliga ämnen och matematik och mer av samhällskunskap och geografi. För att specialisera dig ytterligare erbjuder vi dig även två programfördjupningar, dels Natur och dels Global hållbarhet. Se en förenklad poängplan till höger eller ladda ned hela poängplanen för att få detaljerad information om kurserna och exempel på vilka kurser som vi erbjuder som individuella val.

Naturvetenskapsprogrammet hos oss passar dig som är intresserad av:

  • Vetenskap och matematik
  • Experiment och innovation
  • En utbildning med bred behörighet och många möjligheter
  • Specialisering inom kriminalteknik
  • Studier och forskning inom medicin, fysik, teknik, biologi, kemi m.m.

Poängutrymmet för naturvetenskapsprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma ämnen 450 poäng
Inriktning: Naturvetenskap 400 poäng
Inriktning: Naturvetenskap och samhälle 300 poäng
Programfördjupning 200 poäng
Individuellt val 200 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan