Ekonomiprogrammet

Väljer du att läsa Ekonomiprogrammet på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Sundsvall kommer du att vara väl förberedd för vidare studier på universitet och högskola, både inom ekonomi och juridik. Du kommer dessutom alltid att få möjlighet att läsa kurser i ung företagsamhet, där du startar och driver ditt eget företag. Alla elever som läser ekonomiprogrammet hos oss får dessutom möjlighet att koppla alla teoretiska kunskaper till verkligheten där man som elev jobbar mot ett företag under alla tre åren på gymnasiet. Du får handledning och kommer att jobba med verkliga frågeställningar på det företag som är kopplat till just dig. Du lär dig kommunicera på ett övertygande sätt och får en bättre förståelse för företagens roll i samhället, samt får bra kontakter inför ditt framtida arbetsliv. När du har studerat klart hos oss kan du läsarevidare för att, till exempel, bli jurist, affärsjurist, ekonom, civilekonom, mäklare, revisor eller marknadsförare eller kanske gör en paus i studierna och får möjlighet att jobba vidare i det företag som du har studerat under dina tre gymnasieår.

På Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Sundsvall har vi valt att fokusera inte bara på ett nära samarbete med näringslivet utan också ekonomisk hållbar utveckling för att utrusta våra elever inför den verkliga världen och framtiden.

Häri Sundsvall har du möjlighet att välja inriktningen Ekonomi, vilket innebär att man läser mer företagsekonomi och entreprenörskap, eller inriktning Juridik, vilket innebär att man läser mer om samhällets och företagens rättigheter och skyldigheter. Vilken inriktning du vill läsa väljer du först under våren i årskurs 1 så du har som elev gott om tid att fundera över ditt val. Se en förenklad poängplan till höger eller ladda ned hela poängplanen för att få detaljerad information om kurserna ochexempel på vilka kurser som vi erbjuder som individuella val.

Ekonomiprogrammet hos oss passar dig som är intresserad av:

  • Företags- och samhällsekonomi, handel och juridik
  • Marknadsföring, psykologi och mänskligt beteende
  • Pröva på att under ett år starta och driva ditt eget företag genom konceptet Ung Företagsamhet (UF).
  • Studier och forskning inom ekonomi, marknadsföring och juridik m.m.

Poängutrymmet för ekonomiprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma ämnen 350 poäng
Inriktning: Ekonomi 300 poäng
Programfördjupning: Ekonomi/Global hållbarhet 300 poäng
Inriktning: Juridik 300 poäng
Programfördjupning: Juridik/Global hållbarhet 300 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng
Individuella val 200 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan