Ekonomiprogrammet

Väljer du att läsa Ekonomiprogrammet på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Sundsvall kommer du att vara väl förberedd för vidare studier på universitet och högskola, både inom ekonomi och juridik. Du kommer dessutom alltid att få möjlighet att läsa kurser i ung företagsamhet, där du startar och driver ditt eget företag. Du lär dig kommunicera på ett övertygande sätt och får en bättre förståelse för företagens roll i samhället. När du har studerat klart hos oss kan du läsare vidare för att, till exempel, bli jurist, affärsjurist, ekonom, civilekonom, mäklare, revisor eller marknadsförare.

På Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Sundsvall har vi valt att fokusera på ett nära samarbete med näringslivet samt ekonomisk hållbar utveckling för att utrusta våra elever inför den verkliga världen och framtiden.

Här i Sundsvall läser alla på ekonomiprogrammet inriktningen Ekonomi vilket innebär att man läser mer företagsekonomi och entreprenörskap. Sedan väljer du en av två programfördjupningar, Ekonomi eller Juridik. Vilken programfördjupning du vill läsa väljer du först under våren i årskurs 1 så du har som elev gott om tid att fundera över ditt val av programfördjupning. Se en förenklad poängplan till höger eller ladda ned hela poängplanen för att få detaljerad information om kurserna och exempel på vilka kurser som vi erbjuder som individuella val.

Ekonomiprogrammet hos oss passar dig som är intresserad av:

  • Företags- och samhällsekonomi, handel och juridik
  • Marknadsföring, psykologi och mänskligt beteende
  • Pröva på att under ett år starta och driva ditt eget företag genom konceptet Ung Företagsamhet (UF).
  • Studier och forskning inom ekonomi, marknadsföring och juridik m.m.

Poängutrymmet för ekonomiprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma ämnen 350 poäng
Inriktning: Ekonomi 300 poäng
Programfördjupning: Juridik 300 poäng
Programfördjupning: Ekonomi 300 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng
Individuella val 200 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan