Stipendiat

IMG_0616

Odd Fellow Ordens kulturstipendium på 5000 kr delades i år ut till sex elever från Sundsvalls Kulturskola. Ett av dessa stipendier gick till vår Ingrid Berglund som går i Na15. Stipendiet kom som en stor överraskning och Ingrid hade ingen aning om vad som pågick när Kulturskolan kom till skolan med blommor. “Jag blev så himla glad och förvånad! Jag trodde att de bara skulle komma hit och informera om kulturskolan och så visade det sig att de kommit bara för min skull” berättar Ingrid. På tisdagen 28/2 uppmärksammades alla stipendiater på ett av Odd Fellow Ordens evenemang där ett urval av elevernas verk visades upp och de fick ta emot varsitt diplom till publikens applåder. Ingrid är jätteglad och stolt över sitt stipendium och tror att hon framförallt blev utvald på grund av att hon deltagit i kulturskolans bildkurs ända sedan hon var 11 år gammal. “Det finns så många andra elever som är så himla duktiga, de som går estetprogrammet till exempel, men flera av dem har slutat” säger Ingrid. Alla elever får fortsätta på kulturskolan tills de tar studenten, något som Ingrid definitivt planerar att göra eftersom hon brinner för konst och bild, även fast hon går på det naturvetenskapliga programmet på Mikael Elias.