Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Mikael Elias Gymnasium ger en bred teknisk utbildning där du får behörighet till samtliga tekniska högskolor. I årskurs 2 och 3 genomförs studieresor då vi t.ex. besöker intressanta företag. Fokus ligger på matematik, fysik, teknikutveckling och inte minst företagande.

Inriktning och programfördjupning

Mikael Elias Gymnasium erbjuder inriktningen Teknikvetenskap. Det är den vassaste inriktningen för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet. Skolans fördjupning heter Civilingenjör och leder till behörighet till samtliga ingenjörsutbildningar på exv. KTH.

På Mikael Elias satsar vi på att eleverna som går hos oss skall få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och vara välförbereda på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Detta görs bl.a. genom specialiseringskurser med fokus på intressanta forskningsområden.

Teknik Specialicering

På Mikael Elias kommer läser du kursen Teknik – Specialisering där du främst lär dig förstå teknik- och produktutveckling i nya sammanhang. Kursen ger dig fördjupade kunskaper inom simulering, matematik och arbetsmetoder inom det tekniska området.

Poängutrymmet för teknikprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng
Programgemensamma karaktärsämnen 400 poäng
Inriktning: Teknikvetenskap 300 poäng
Programfördjupning 400 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan