Ekonomiprogrammet

Alla som studerar på Ekonomiprogrammet på Mikael Elias Gymnasium läser företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. Inom Ekonomiprogrammet erbjuder vi alltid kurser i ung företagsamhet, där du startar och driver ditt eget företag, för att väcka och utveckla entreprenören i dig. Du lär dig att kommunicera på ett övertygande sätt och får en bättre förståelse för företagens roll i samhället. Kort sagt är detta program en mycket bra förberedelse för en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik.

Inriktning och programfördjupningar

På Mikael Elias Gymnasium i Stockholm har vi valt att ha inriktningarna Ekonomi och Juridik. I programöversikterna till höger kan du se vilka kurser som ingår i respektive inriktning. När du valt inriktning, får du sedan välja en av två programfördjupningar: ekonomi samt global hållbarhet.

På Mikael Elias satsar vi på att eleverna som går hos oss skall få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och vara väl förbereda på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Detta görs bl.a. genom specialiseringskurser med fokus på intressanta forskningsområden.

På Mikael Elias kommer du i kursen Företagsekonomi – Specialisering fördjupa dig i spännande ekonomiska specialområden. Du kommer att få stifta bekantskap med de senaste teorierna inom ekonomiområdet. Inom kursen varvas teori med studier av framgångsrika internationella företag. Vi vill ge dig ett försprång i dina framtida studier och i arbetslivet med vidgade vyer om vad som kan vänta ekonomer i framtiden.

En lista över våra individuella val hittar du HÄR

Poängutrymmet för ekonomiprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma karaktärsämnen 350 poäng
Inriktning: ekonomi 300 poäng
Inriktning: juridik 300 poäng
Programfördjupning 300 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan