Mikael Elias i Stockholm

Mikael Elias Gymnasium är skolan för dig som vill vidare. Om du söker en personlig skola där alla blir sedda och där vi tillsammans skapar trivsel och arbetsro så har du kommit rätt. Alla våra program är högskoleförberedande och tillsammans med våra duktiga lärare hjälper vi dig nå dina mål.

Vi tror på dig och din förmåga att nå dit du vill. På vår skola präglas verksamheten av höga förväntningar utan stress.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om vår skola eller vill komma på besök!

Om skolan

Mikael Elias Gymnasium Stockholm är en modern skola där du som elev får möjlighet att växa, både kunskapsmässigt och som människa. Skolan ligger i unika lokaler i Stadshagen på Kungsholmen, nära kommunikationer och stadsliv.

Mikael Elias Gymnasium är skolan för dig som vill vidare. Om du söker en personlig skola där alla blir sedda och där vi tillsammans skapar trivsel och arbetsro så har du kommit rätt. Alla våra program är högskoleförberedande och tillsammans med våra duktiga lärare hjälper vi dig nå dina mål.

Vi tror på dig och din förmåga att nå dit du vill. På vår skola präglas verksamheten av höga förväntningar utan stress. Vårt mål är att våra elever ska känna lust att lära och mod att förändra. Därför vill vi skapa lärarmiljöer som väcker nyfikenhet, samhällsengagemang och möjligheter att lyckas. Vi är ett personligt gymnasium där lärarna ser dig och dina behov.

Vi besvarar gärna dina frågor om vår skola och gymnasievalet. Kontakta oss på e-mail om du har några frågor eller vill besöka oss på skolan: ana.draskovic@mikaelelias.se .

Vi ser fram emot att erbjuda dig tre lärorika och roliga år hos oss!

Rundtur i våra lokaler

Vad kan du förvänta dig?

Mikael Elias Gymnasium Stockholm är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och vill satsa från första gymnasiedagen. Vi ger:

Bra respons med fokus på att eleven skall ta sig vidare till nästa nivå!

Lärarledda lektioner som skall vara upplevelsebaserade med fokus på elevernas egen kreativitet.

Tillgängliga lärare även utanför lektionstid för extra stöd eller fördjupning. Vi har även schemalagt en så kallad resurstid där alla lärare är lektionsfria och finns tillgängliga för att hjälpa elever med sitt skolarbete. Till exempel erbjuds det då extramatte för den som behöver.

Goda möjligheter till lärande där varje elev har en laptop och läroböcker. Vi arbetar både i Schoolsoft och Google Classroom. På skolan finns 19 lektionssalar med Wifi, högtalare och projektorer, två välutrustade laborationssalar och ett antal studieytor finns tillgängliga för eleven. I lokalerna finns både en skolmatsal, en kiosk och vår aula.

God och näringsriktig skolmat. Vi erbjuder alltid en huvudrätt (kött), en salladsbuffé, ett vegetariskt alternativ samt specialkost. Dessutom har vi en egen matsal och en kiosk i anslutning till matsalen där man både kan köpa mat att värma i mikron som finns i matsalen och snacks.

Roliga traditioner och intressanta föreningar på skolan för att när det är kul att gå till skolan lär man sig som bäst. Det finns ett elevråd och en elevkår som engagerar sig för att arrangera aktiviteter och skapa bra stämning samt elevgruppen MEST som arrangerar fredagssamlingar kontinuerligt genom året. Övriga skolaktiviteter inkluderar sådant som; teoretiska spelen för åk2, idrottsaktivitetsdagar som inkluderar Romme och orientering, Nobeldagen och Lucia. Vi brukar också hitta på något roligt tillsammans i början och slutet av året.

Eleven har ett gymkort som ett komplement till idrottsundervisningen för att även hålla igång kroppen under studierna.

Aktuellt på skolan

Till hösten byter vår skola namn till KLARA Teoretiska

Till hösten 2018 byter vår skola namn till KLARA Teoretiska gymnasium. Rent praktiskt innebär detta inga stora förändringar för elever och lärare på skolan. Vi fortsätter att bedriva vår verksamhet som vanligt, fast under nytt namn.

Den här förändringen är en …

Studenten 2018

Sjung om studentens lyckliga dar…!

Fredagen 8 juni smäller det. Då är det äntligen dags för den stora dagen! Så låt oss därför presentera årets studentavslutningsprogram:

  • 08:30 – 10:30, fotografering/mentormys med bubbel och tilltugg
  • 10:45 – 12:30, Studentlunch i aulan inklusive utdelning …

Skolavslutning 2018

Tisdagen 5 juni är det dags att sätta punkt för det här läsåret. Som vanligt kommer vi att bli underhållna av vår kära MEST-grupp, men du kommer också att få möjlighet att umgås under lättare former med din mentor och …

Öppet hus flyttat till 26/4

Öppet hus som tidigare låg den 21 April är nu flyttat till den 26 April.
Mellan 17.00 och 19.00 är ni varmt välkomna förbi!

Adress: Warfvinges väg 28, 112 51 Stockholm

Tunnelbanestation: stadshagen

Parkering: längst gatan eller i Lindhagens …

Sjukanmälan

Nu sjukanmäler ni era barn eller dig själv som myndig elev genom att ringa 072 201 51 …

Prova på dag, 13 februari

Tisdagen den 13 februari kl. 9 – 12 anordnar vi prova på-dag för intresserade elever. Besök oss och träffa elever och personal och få en bild av hur en skoldag ser ut hos oss. Begränsat antal platser. Anmälan görs via …

Sociala medier

Instagram

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.