Samhällsvetenskapsprogrammet

På Samhällsprogrammet på Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna lär du dig förstå och analysera orsaker och konsekvenser av viktiga samhällsproblem. För att verklighetsanknyta dina studier samarbetar vi med såväl näringsliv som universitet. Vi har ofta gästföreläsare och vi genomför studiebesök. Vi jobbar mycket med internationalisering och erbjuder många kurser med internationell prägel. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du också möjlighet att fördjupa dig inom bland annat moderna språk, psykologi, filosofi, samhällskunskap och historia.

Inriktning och programfördjupning

På Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna har vi valt att erbjuda inriktningen Samhällsvetenskap. Denna inriktning innebär att du bland annat får läsa geografi samt historia, religion och samhällsvetenskap. Denna inriktning ger en solid grund som förbereder våra elever för att läsa vidare på de flesta utbildningar inom till exempel humaniora, samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och beteendevetenskap.

Genom programfördjupningen Samhällsvetenskap får du en bred samhällsvetenskaplig bas att stå på inför framtiden: du läser samhällsvetenskaplig specialisering samt fördjupningskurser i filosofi, historia och psykologi.

På Mikael Elias satsar vi på att eleverna som går hos oss skall få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och vara välförbereda på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Detta görs bl.a. genom specialiseringskurser med fokus på intressanta forskningsområden.

Poängutrymmet för samhällsvetenskapsprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma ämnen 300 poäng
Inriktning: Samhällsvetenskap 450 poäng
Inriktning: Beteende 450 poäng
Programfördjupning 300 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan