Naturvetenskapsprogrammet

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet på Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna kan du vara säker på två saker: dels att du kommer att vara väl förberedd för vidare studier, och dels att du kommer att få en riktigt spännande utbildning. Hos oss får du möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser som exempelvis astrofysik eller kriminalteknik. Dessutom har skolan ett väl fungerande samarbete med  högskolor och universitet för att säkerställa att vår utbildning ligger i linje med vad som krävs på högre nivåer och för att göra dina gymnasiestudier mer utmanande och spännande.

Inriktning och programfördjupning

På Naturprogrammet erbjuder vi inriktningen Naturvetenskap. Här kommer du kommer läsa mer matematik och dessutom fortsättningskurserna i kemi, biologi och fysik. Utöver detta erbjuder vi  programfördjupningen Naturvetenskap där du läser naturvetenskaplig specialisering och matematik.

På Mikael Elias satsar vi på att ge våra elever en gedigen högskoleintroducerande utbildning och därigenom bli väl förbered på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Detta görs bland annat genom specialiseringskurser med fokus på intressanta forskningsområden.

Högskoleintroducerade forskning – Naturvetenskaplig specialisering

På Mikael Elias kommer kursen Naturvetenskaplig specialisering fokusera på spännande och aktuella forskningsområden. De elever som är mer intresserade av kemi och biologi kommer göra djupdykningar i ett valt forskningsområde som exempelvis kan vara marinbiologi, kriminalteknik, medicin, mikrobiologi eller genteknik. De elever är som mer intresserade av fysik kommer även de att få möjlighet att få fokusera på ett spännande forskningsområde inom modern fysik. Det kan exempelvis handla om astrofysik som ger dig kunskaper om universums olika fenomen, alltifrån svarta hål och tidsresor till partiklarnas minsta rörelser.

Poängutrymmet för naturvetenskapsprogrammet

Gymnasiegemnsamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma karaktärsämnen 450 poäng
Inriktning: Naturvetenskap 400 poäng
Programfördjupning 200 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan