Ekonomiprogrammet

Alla som studerar på Ekonomiprogrammet på Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna läser företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi. För att väcka och utveckla entreprenören inom dig erbjuder vi alltid kurser i Ung Företagsamhet (UF), där du startar och driver ditt eget företag. Du lär dig att kommunicera på ett övertygande sätt och får en bättre förståelse för företagens roll i samhället. Kort sagt är detta program en mycket bra förberedelse för en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik.

Inriktningar och programfördjupningar

På Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna erbjuder vi inriktningarna Ekonomi och Juridik. I poängplanen kan du se vilka kurser som ingår i respektive inriktning. När du valt inriktning tillkommer också fördjupningen ekonomi för båda inriktningarna. På Mikael Elias satsar vi på att eleverna som går hos oss skall få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och vara välförbereda på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet samt i yrkeslivet. Detta görs bl.a. genom specialiseringskurser med fokus på intressanta forskningsområden.

Det senaste från företagsvärlden

På Mikael Elias kommer du fördjupa dig i spännande ekonomiska specialområden. Du kommer bl a att få stifta bekantskap med de senaste teorierna inom ekonomiområdet. Inom kursen varvas teori med studier av framgångsrika internationella företag. Vi vill ge dig ett försprång i dina framtida studier och i arbetslivet med vidgade vyer som du kommer ha konkret nytta av i framtiden. Du kommer också få lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag. Ekonomiprogrammet ger dig en utmärkt grund för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Poängutrymmet för ekonomiprogrammet

Gymnasiegemensamma ämnen 1250 poäng
Programgemensamma ämnen 350 poäng
Inriktning: Ekonomi 300 poäng
Programfördjupning 300 poäng
Individuellt val 200 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng
Ladda ner poängplan
Intresseanmälan