Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om vår skola. Om du fortfarande undrar över något - ja men det är bara att höra av sig så hjälper vi dig!

Har ni behöriga lärare på skolan?
Ja, i största möjliga mån har vi behöriga lärare på skolan och lägger ner stor möda och kraft på att rekrytera de bästa och mest lämpade lärarna.
Hur ser en dag ut hos er?
Vi har schemalagda och lärarledda lektioner varje dag. Lektionerna ligger mellan kl. 08:15 – 16:00 men vissa dagar börjar du tidigt och slutar tidigt medan du andra dagar börjar och slutar lite senare.
Vilka språk kan jag läsa hos er?
....
Har ni idrott?
....
Får man låna en dator hos er?
...
Finns det möjlighet till extra stöd eller fördjupning?
Ja, alla elever har möjlighet att gå till resurstid för alla kurser på skolan. Där får man extra stöd eller hjälp med att fördjupa sina kunskaper.
Hur ser undervisning och examinationer ut?
Vi har alltid lärarledd undervisning men förutom det finns det nog ingen typisk lektion på Mikael Elias gymnasium. Vi tror nämligen att variation på undervisningen är viktig för din inlärning och lust att lära, därför försöker vi variera undervisningen och examinationsformerna så mycket vi kan beroende på kursens karaktär, innehåll och ofta utifrån elevernas val.
Hur fungerar det med skolmat?
Vi har en matsal i skolan som serverar en varmrätt med en tillhörande salladsbuffé varje dag. Maten kommer från vår leverantör Fazer och det finns även specialkost för allergiker, vegetarianer och veganer. Mjölk, måltidsdryck och knäckebröd serveras också till maten varje dag.
Kan jag som förälder följa mitt barns resultat och närvaro?
Ja – med hjälp av skoldatabasen SchoolSoft.
Hur ser skolans elevhälsovård ut?
...
Finns det studie-och yrkesvägledare på skolan?
...
Har Mikael Elias något bibliotek där elever kan låna böcker?
...
Meritpoäng
Vi erbjuder dig möjligheten att få max antal meritpoäng. Om du vill ha mer information om meritpoäng så är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Tina: Tina.Johansson@teoretiska.se