Om Mikael Elias

Alla dagar är inte lika roliga, det vet vi också. Därför är det extra viktigt att skolan är inspirerande och ger dig lust att lära. Mikael Elias är en personlig skola med engagerade lärare som ser just dig och dina behov. Tillsammans med dig skapar vi en lust att lära som kommer att ta dig vidare. Mycket vidare.

Men vem var Mikael Elias? Läs om varför vår skola är döpt efter en herre som inte längre lever.

Vem var egentligen Mikael Elias?

Du kan bli precis vad du vill, bara du vill det tillräckligt mycket. Visst låter det bra? Mikael Elias var helt övertygad om att det inte bara lät bra, utan att det också var absolut sant. Men vem var han? Och varför har vi döpt flera skolor efter honom?

Mikael Elias föddes 1923 i Kretshnif, i nuvarande Rumänien. Han flydde ifrån sitt hemland på grund av nazism och kommunism och kom till Wien där han påbörjade studier inom psykologi, medicin och kemi. 1955 kom han till Sverige dit hans syskon hade flytt ifrån Rumänien.

Drivkraften och övertygelsen att du kan bli precis vad du vill, bara du vill det tillräckligt mycket, fanns kvar hos Mikael Elias. År 1968 startade han en vuxenutbildning som gav alla vuxna en andra chans till utbildning. Med två tomma händer lyckades Mikael Elias bygga upp ett av Sveriges största och mest respekterade utbildningsföretag, NTI-skolan.

Mikael Elias avled i oktober 2005. Två år senare, som en hyllning till Mikaels drivkrafter, startades vårt gymnasium på flera orter i Sverige av hans son, Josef Elias.

Drivkraft och entreprenörskap är fortfarande väldigt viktigt för oss. Våra skolor delar Mikael Elias syn på kunskap och att alla människor har en inneboende potential. Mikael Elias Gymnasium passar dig som vill vidare och tillsammans ser vi till att just dina mål uppnås – oavsett hur de ser ut.

Välkommen till Mikael Elias.

För dig som vill vidare, mycket vidare.