Våra tidigare elever

Våra elever är våra bästa ambassadörer och de som bäst kan beskriva livet på skolan. Här berättar några av dem som studerat hos oss varför de valde Mikael Elias och vad de gör idag.

Julian valde Naturprogrammet

Jag valde naturprogrammet eftersom jag ville ha en bred utbildning och samtidigt en utmaning. Natur öppnar flest dörrar och ger dig mest att välja på när du ska plugga vidare. Från början var jag inte särskilt intresserad av naturämnena, men idag gillar jag alla ämnen som vi läser. På natur får man lära sig mer om verkligheten, det tycker jag är intressant.

Jag ville gå på en mogen skola som inte kändes som min grundskola. Jag fick tips från min brors kompis om Mikael Elias som var mitt första och enda val. Nu går jag tredje året och har inte ångrat mig en dag. Det är också viktigt med bra lärare som bryr sig. Jag var ganska orolig för Kemin innan jag började. Här får du den tid och den hjälp du behöver för att lyckas. Tack vare det har jag aldrig känt mig stressad av mitt skolarbete. Jag kommer vilja plugga vidare direkt efter gymnasiet, gärna i Uppsala. Tidigare till arkitekt men nu lutar det mer åt civilingenjör inom elektroteknik. Det är civilingenjören som får idéer att fungera i verkligheten, det tycker jag är coolt.

Enar läser Ekonomiprogrammet

Jag valde ekonomiprogrammet av flera anledningar, bland annat ville jag ha en förståelse för hur samhället fungerar. Det är också ämnen som jag kommer ha nytta av hela livet, oavsett vad jag väljer att göra sedan. När jag valde skola handlade det mycket om att hitta en skola som var personlig och med en tydlig och seriös inriktning på studierna. På Mikael Elias fanns det jag letade efter – en inte alltför stor skola som skulle motivera mig att få bra resultat i mina studier.

Mina planer efter studenten är att läsa vidare. Mina drömjobb växlar mellan allt från pilot till civilingenjör till mäklare. Vad jag än bestämmer mig för så behöver jag läsa vidare. Om jag väljer ett jobb som civilingenjör måste jag gå ett tekniskt basår. Detta är något jag känner att jag kommer klara utan problem efter att ha läst på Mikael Elias.

Idag studerar Adam på Chalmers

Adam W_MEG GBG

Jag heterAdam Widebert, är 21 år ochtidigare elev på teknikprogrammet på Mikael Elias.

Jag valde Mikael Eliasför att jag hade hört mycket gott om skolan samtidigt som de hade ett program som passade mig perfekt. På teknikprogrammet läste jag många bra kurser där det var en bra blandning mellan lektioner, grupparbeten och prov. Att skolan kändes ambitiös och familjär var två saker som gjorde att jag valde Mikael Elias. Skolan levde upp till mina förväntningar. Jag har fått med mycket kunskap, erfarenheter och även många vänner. En stor anledning till detta är var att lärarna verkligen brydde sig om att man skulle förstå och trivas.

Idag läser jag tredje året på Industriell Ekonomi på Chalmers. Där läser jag olika kurser inom allt från matte och fysik till ekonomi och logistik. Jag känner att jag från Mikael Elias fått med mig alla grunder för att utan problem klara av nivån och tempot på Chalmers. Nästa år ska jag plugga i Lissabon vilket ska bli väldigt spännande. Efter min tid på Chalmers vill jag arbeta med att hjälpa företag att arbeta mer effektivt, för att spara på både pengar och miljön.

Jag kanvarmt rekommendera Mikael Elias eftersom jag där både lärde mig mycket och hade väldigt roligt!

Jonas läste Ekonomprogrammet och pluggar idag till mäklare

Jonas Rutberg

Jag heter Jonas Rutberg, är 19 år och tog studenten från Ekonomiprogrammet på Mikael Elias år 2015.Jag började på Mikael Elias efter mitt första år på gymnasiet. Jag fick ett gott intryck när jag var där och träffade personal och bekantade mig med lokalerna. Utöver de vanliga kurserna på Ekonomiprogrammet så specialiserade jag mig på redovisning och beskattning, marknadsföring och UF. Vi hade ganska så stor variation på examinationsformerna, inlämningsarbeten var ganska vanligt. I övrigt var det mycket gruppuppgifter.

Lärarna på Mikael Elias höll en hög nivå både pedagogiskt och kunskapsmässigt. Lokalerna var också ett stort plus. EK12, som jag gick i, var en härlig klass med många härliga och smarta individer som blev goda vänner.

Jag pluggar nu till Fastighetsmäklare på Företagsekonomiska Institutet. Bostadsaffärer är, för de flesta människor, den största affären man gör och där är det intressant att vara med. Samtidigt spås branschen en stark framtid, vilket också är viktigt vid valet avyrke.När jag om ett år är klar med min utbildning ska jag jobba som fastighetsmäklare på en av destarkastemäklarfirmorna i stan.

Jag skulle rekommendera Mikael Elias för de som ska studera vidare och vill vara väl förberedda för högskolestudier. Nivån på utbildningen uppfattar jag som högre än medel vilket blir nyttigt i längden.

Josefin Xia tog studenten frånSamhällsvetarprogrammet

JosefinXia_MEG GBG

“Jag hade hört mycket gott om Mikael Elias redan innan jag började. Jag ville dock bilda en egen uppfattning och det gjorde jag genom att besöka öppet hus. Jag hade några krav som t.ex. en liten skola, nära kontakt med lärare och elever med samma ambitionsnivå.

Samhällsprogrammet var en bred utbildning samtidigt som man kunde forma den efter egna behov och intressen. Jag fick t.ex. möjligheten att välja kinesiska i alla tre åren utan att kompromissa med att välja bort andra kurser. Mikael Elias anpassar sig efter den enskilda elevens behov och håller inte tillbaka ambitionsnivån utan lyfter snarare upp och ger en hjälpande hand.Det var mycket grupparbeten i varierade former. Det var även mycket tal som hölls i klassrummen för att vi skulleöva på den retoriska förmågan.

Lärarna var oerhört engagerade i sina ämnen och kunniga. Tack vare engagemanget samt att de såg till att alla hängde med på lektionerna så blev tunga ämnen inte lika tunga som de lätt skulle kunnat bli. I ämnen som man gillade såg lärarna till att man inte stannade i sin utveckling. Istället för att lära ut kunskap på ett traditionellt sätt genom att stå vid tavlan så satt läraren med eleverna och undervisade på ett sätt som gjorde att eleverna aktivt deltog på lektionerna.

I klassen uppmuntrade vi alltid varandra vilket ledde till en god stämning. Personligen tror jag att det har att göra med att de flesta hade samma prestationsnivå. Vi hade ganska lika tankesätt kring saker och ting trots att de flesta kom från olika ställen i Göteborg och aldrig träffats förut.

Idag studerar jag”Affärsutveckling och Entreprenörskap inom Byggteknik” på Chalmers i Göteborg. Det var en av få utbildningar som man kunde komma in på Chalmers utan en teknisk gymnasieutbildning. Tack vare att jag kunde välja till Matte C trots att jag gick samhällsutbildningen blev det inget problem för mig att komma in.

Jag rekommenderar Mikael Elias till andra. Hade jag fått välja igen så hade jag valt samma skola med samma utbildning.

Alexander visste att han ville plugga vidare efter gymnasiet

Alexander_MEG GBG

Alexander Popovic tog studenten från Naturprogrammet på Mikael Elias i Göteborg 2013.

“Redan i högstadiet visste jag att jag skulle välja naturprogrammet – favoritämnena var matte och NO. Linjens utbildning är bred, vilket passade mig.

Det bästa på Mikael Elias var att vi under lektionstid alltid balanserade teoretiskt och praktiskt arbete. I kemi och fysik gjordes massor av spännande labbar och på ”slutprovet” i ämnet kriminalteknik omvandlades skolans lokaler till en fiktiv brottsplats. När vi hade religion jobbade vi i smågrupper där vi fick besöka olika trossamfund och fick intervjua folk.

Bra och kunniga lärare i olika åldrar fanns alltid som stöd. Lokalerna är ljusa och luftiga med gott om grupprum såväl som större uppehållsrum. Alla mina klasskompisar var studieinriktade och vi kom från alla möjliga delar av Göteborg och andra närliggande orter.

Då jag gillar att samarbeta med andra och att hjälpa folk blev det en självklarhet att studera medicin. Just nu är jag inne på min sjätte termin av totalt elva i Belgrad, Serbien. När jag blir färdig kommer jag göra min AT-tjänst antingen i Sverige eller Norge. Senare kommer jag att specialisera mig, kanske till allmänläkare. Jag rekommenderar Mikael Elias till dig som vill lära dig mycket och samtidigt ha kul.”