Ung företagsamhet

På Mikael Elias Gymnasium arbetar vi med konceptet UF-företagande. Det innebär att du som elev hos oss få starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett års tid. UF-företag driver du oftast med flera andra klasskamrater och tillsammans ska ni komma på en affärsidé att förverkliga och sälja. Pengarna ni tjänar får ni självklart behålla själva.

Vill du veta mer om konceptet kan du läsa vidare på Ung Företagsamhets hemsida. Nedan hittar du information om våra duktiga UF-företag.

Stormshield UF

Vi är ett företag med målsättningen att förbättra och förstärka paraplyet. I Göteborg är dåligt väder en standard, och paraplyerna tar den största smällen. Både miljön och plånboken känner av detta, och vår idé om att skapa en produkt som löser detta problem har därför stor marknadspotential, främst i ungdomar då dem är de mest frekventa användarna av paraplyer.

Boobs UF

Tre blivande entreprenörer med en idé om att sälja tröjor för kampen mot bröstcancern. Med våra unika tryck på tröjorna skänker vi 20% till bröstcancerfonden.

 

 

Untold art UF

Vi skapar unika tavlor för folk i olika åldrar inspirerade av välgörenhets organisationer och föreningar. Kunden skall med våra tavlor kunna förbättra sin inredning samt påminnas om vad som pågår runt om världen.

Bagholder UF

Känner du också att det är jobbigt att bära hem tunga matkassar efter du handlat? Och visst brukar det skava i händerna som gör det svårt att greppa dem? Ingen fara, Bagholder UF har lösningen för detta vardagliga problem! Köp detta grymma handtag som är av 100 % silikon. Den är lätt att ta med sig och den kommer i 7 snygga färger! Välj mellan svart, röd, blå, orange, brun, gul och grön.

 

Läs mer oss här!