Ung företagsamhet

Under tredje året på ekonomiprogrammet får du möjlighet att starta och driva ett UF-företag i kursen entreprenörskap och företagande, antingen ensam eller tillsammans med andra i din klass. Att driva ett UF-företag är ett utmanande och roligt sätt att använda de teoretiska kunskaperna som du har fått under de tidigare åren på skolan till något praktiskt och konkret. Genom UF skapar många elever flera nya kontakter med företag och personer utanför skolans värld som kan leda till jobbmöjligheter senare i livet.

När du driver ett UF-företag så görs det under vägledning av en lärare men du som elev äger ditt eget företag och bär därmed det hela ansvaret. Kursen ger därmed ett mycket bra tillfälle att förbättra sin initiativförmåga, drivkraft och kreativitet – med ett konkret resultat!  De pengar som du eller ni tjänar får ni naturligtvis behålla.

Efter ett godkänt genomfört UF-år får du som elev ett intyg som du kan använda dig av i ditt CV, vilket ger en extra merit vid jobbansökningar.

Vill du veta mer om konceptet kan du läsa vidare på Ung Företagsamhets hemsida.