Om skolan

Välkommen till Mikael Elias Gymnasium i Sundsvall. För att komma till vårt bildarkiv klicka HÄR!

Mikael Elias Gymnasium är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och redan nu vill satsa. Nyligen genomförde vi en uppföljning av våra tidigare elever som tog studenten 2011 och 2012. Inte mindre än 75 % av våra studenter har valt att läsa vidare på högskola eller universitet redan första året efter studenten. 100 % av de som studerat vidare uppgav att tiden på skolan förberedde dem väl inför högre studier. 100 % av studenterna uppgav också att de skulle rekommendera vår skola till någon som ska börja gymnasiet. Vi ser detta som ett kvitto på att vi håller hög kvalitet på vår undervisning. Alla våra utbildningar är högskoleförberedande. Du som är studiemotiverad kommer att trivas med vår lärarledda och varierande undervisning som utförs av engagerade och kunniga lärare som verkligen brinner för sitt uppdrag och för din utbildning. Vårt koncept är ganska enkelt; kvalitet.

Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är glädje och gemenskap. På vår skola arbetar vi för ett öppet klimat med god sammanhållning. Vi är inte Sundsvalls största skola. Snarare tvärtom, och det ser vi som en stor fördel. Vi lägger stor vikt vid roliga aktiviteter under året för att skapa trygghet och gemenskap. Det har lagt grunden för en god stämning där du har lätt att skaffa kompisar och där alla blir sedda och respekterade. All personal på skolan arbetar nära eleverna vilket gör att du som elev kan vara med och påverka din utbildning så att du får ut så mycket som möjligt av dina tre år hos oss. De fantastiska resultaten på elevernas utvärderingar visar att vi har mycket att vara stolta över.

Vårt mål är att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i framtiden med tre lärorika och fantastiska gymnasieår. Om du tycker det här låter som en skola för dig, välkommen på öppet hus eller ring så bokar vi in ett möte. Vår skola hittar du i nya fina lokaler mitt i centrala Sundsvall.

Välkommen att besöka oss!