Rektorn har ordet

Välkommen till Mikael Elias Gymnasium i Stockholm!

Vår ambition är att erbjuda dig en utbildning som ger dig en så bra grund som möjligt för att studera vidare. Våra program ger behörighet och de kunskaper du behöver för att vara väl förberedd för att studera vidare. Här tror vi på dig, din vilja och förmåga att nå ännu längre. Skolans lärare är engagerade och utmanar och inspirerar dig så att du ska nå så goda resultat som möjligt.

På vår skola går ca. 400 elever som alla läser högskoleförberedande program. Skolan ligger på Kungsholmen, endast 200 m från tunnelbanestation Stadshagen.

Vi tycker att det är viktigt att våra elever trivs i skolan. För att bidra till detta har vi förutom en del återkommande traditioner som Teoretiska spelen och Nobeldagen även många andra aktiviteter på skolan som skapar gemenskap, trivsel och samhörighet. Hos oss ska alla trivas och må bra. För om du trivs kommer du att göra bättre ifrån dig.

Lärande är en rolig, utmanande och ständigt pågående process. Därför söker vi ständigt nya vägar för att komma vidare inom pedagogisk utveckling.

Vi arbetar aktivt med elevinflytande och den främsta anledningen är att det ger en så mycket mer dynamisk skola när eleverna får vara med och påverka.

Vi tror på höga ambitioner utan stress. Därför jobbar vi aktivt med att skapa en god stämning på skolan. Det märks självklart i relationen mellan personalen och dig som elev och i relationen mellan eleverna. Hos oss kommer du utmanas, utvecklas och lära dig nya saker och en trygg men utmanande miljö.

Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är omtanke, glädje och gemenskap. På vår skola arbetar vi för ett öppet klimat med god sammanhållning och vi tycker att det är viktigt att vi bryr oss om varandra, både i och utanför skolan.

Besök oss gärna på skolan, under ett Öppet Hus eller under en vanlig dag!

Markus Jonsson, rektor

Rektor Mikael Elias Gymnasium, Kungsholmen