Elever på Mikael Elias

Julian valde Naturprogrammet

Julian vill plugga vidare direkt efter gymnasiet

Jag valde naturprogrammet eftersom jag ville ha en bred utbildning och samtidigt en utmaning. Natur öppnar flest dörrar och ger dig mest att välja på när du ska plugga vidare. Från början var jag inte särskilt intresserad av naturämnena, men idag gillar jag alla ämnen som vi läser. På natur får man lära sig mer om verkligheten, det tycker jag är intressant.

Jag ville gå på en mogen skola som inte kändes som min grundskola. Jag fick tips från min brors kompis om Mikael Elias som var mitt första och enda val. Nu går jag tredje året och har inte ångrat mig en dag. Det är också viktigt med bra lärare som bryr sig. Jag var ganska orolig för Kemin innan jag började. Här får du den tid och den hjälp du behöver för att lyckas. Tack vare det har jag aldrig känt mig stressad av mitt skolarbete. Jag kommer vilja plugga vidare direkt efter gymnasiet, gärna i Uppsala. Tidigare till arkitekt men nu lutar det mer åt civilingenjör inom elektroteknik. Det är civilingenjören som får idéer att fungera i verkligheten, det tycker jag är coolt.

Elinläser Samhällsprogrammet

Elin går Samhällsprogrammet vill jobba med globala frågor, miljö och mänskliga rättigheter

Jag är intresserad av och vill jobba med människo. Samhällsprogrammet är brett och erbjuder intressanta ämnen. Jag gillar bland annat psykologi och vill lära mig varför människor gör som de gör. Jag lär mig också om hur samhället fungerar, bli allmänbildad och får kunskap som jag kan använda mig av “i verkliga livet”. Jag gick tidigare på en väldigt stor grundskola. Mikael Elias var motsatsen till min gamla skola – välkomnande, lagom stor och med mysiga lokaler. Här är sammanhållningen också bra – jag har vänner i alla årskurser.

Efter studentenkommer jag först vilja resa och jobba ett par år, sen vill jag läsa vidare. Jag är intresserad av globala frågor, miljö och mänskliga rättigheter. Det vill jag både studera och förhoppningsvis jobba med i framtiden.

Enar valdeEkonomi

Jag valde ekonomiprogrammet av flera anledningar, bland annat ville jag ha en förståelse för hur samhället fungerar. Det är också ämnen som jag kommer ha nytta av hela livet, oavsett vad jag väljer att göra sedan. När jag valde skola handlade det mycket om att hitta en skola som var personlig och med en tydlig och seriös inriktning på studierna. På Mikael Elias fanns det jag letade efter – en inte alltför stor skola som skulle motivera mig att få bra resultat i mina studier.

Mina planer efter studenten är att läsa vidare. Mina drömjobb växlar mellan allt från pilot till civilingenjör till mäklare. Vad jag än bestämmer mig för så behöver jag läsa vidare. Om jag väljer ett jobb som civilingenjör måste jag gå ett tekniskt basår. Detta är något jag känner att jag kommer klara utan problem efter att ha läst på Mikael Elias.

Mathilda läser Teknikprogrammet

När jag skulle välja till gymnasiet så pendlade jag i princip mellan alla högskoleförberedande program. Alla hade de något som intresserade mig. I slutändan blev det ändå Teknikprogrammet eftersom just detta ämne länge intresserat mig. Design, bild och arkitektur hade dessutom fångat mitt intresse redan under min uppväxt. Teknikprogrammet på Mikael Elias kunde ge mig en kombination av allt detta. Jag ville komma till en studiemotiverad skola med engagerade lärare som också hade en behaglig studiemiljö. Det var även viktigt för mig att gå på en mindre skola med färre elever per klass.

I framtiden kommer jag antagligen plugga vidare direkt eller ta ett sabbatsår för att jobba och resa. Oavsett så kommer jag sedan ta upp studierna igen för att plugga vidare till antingen arkitekt, produktdesigner eller ingenjör.