Ung företagsamhet

På Mikael Elias Gymnasium arbetar vi med konceptet UF-företagande. Det innebär att du som elev hos oss få starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett års tid. UF-företag driver du oftast med flera andra klasskamrater och tillsammans ska ni komma på en affärsidé att förverkliga och sälja. Pengarna ni tjänar får ni självklart behålla själva.

Vill du veta mer om konceptet kan du läsa vidare på Ung Företagsamhets hemsida. Nedan hittar du information om våra duktiga UF-företag.

Smart Keeper UF

Vi vill lösa ett vardagsproblem som mer eller mindre alla människor stöter på. Främst dem som lyssnar på musik och har hörlurar som trasslar. Tanken är att sälja en litet runt fodral för hörlurar för att undvika att dem ska trassla sig.

SmartKeeper UF

Espresso Express UF

Espresso Express UF sträcker ut en hjälpande hand till klasser och lag som vill tjäna en slant till lagkassan. Vi nischar oss mot försäljning av närproducerat kaffe och espresso. Varför kunden kommer att köpa det av oss är genom barnen och att 1/3 av försäljningen går till deras kassa. Vi kommer även sälja produkter visa en webbsida vid sidan av för att få in pengar till företaget.

Espresso Express UF

Smart Wallet UF

SmartWallet UF säljer ett litet fodral som man klistrar fast på baksidan av sin mobil. Detta är en produkt som fungerar optimalt på4:e generation iPhones och nyare. Produkten funkar dock även bra med flesta smartphones.

Läxhjälp UF

Vår affärsidé är att erbjuda läxhjälp för barn och ungdomar i årskurs 6-9

Idrottsevenemang UF

Vår affärsidé är att planera och genomföra idrottsdagar och turneringar för barn och ungdomar  i årskurs 6-9.