Rektorn har ordet

Säg hej till vår rektor

Från den dagen vi slog upp portarna till Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna har skolan stått för kvalitet och engagemang. Detta är till allra största del våra fantastiska lärares förtjänst men också tack vare våra härliga elever. Vi arbetar aktivt med elevinflytande vilket ger en dynamisk skola där alla elever verkligen får vara med och påverka.

På Mikael Elias Gymnasium i Sollentuna har du möjlighet att stimuleras och utvecklas tillsammans med kompisar som också satsar på studierna. Våra välutbildade och professionella lärare engagerar alltid dig som elev, så att lektionerna blir både roliga och utmanande. Vi är en liten skola där lärare och rektor jobbar nära eleverna så du kan få den hjälp och uppmärksamhet du behöver.

Skolan ligger i fräscha lokaler centralt i Sollentuna, med närhet till kommunikationer och det mesta inom räckhåll: bibliotek, galleria, caféer, kulturliv, buss och pendeltåg. Som elev hos oss har du tillgång till en egen bärbar dator under din studietid. Via vårt trådlösa nätverk kan du alltid koppla upp dig mot internet för att söka information och fördjupa dig inom olika ämnesområden.

Idrotten har vi schemalagd med vår idrottslärare Fredrik Lundqvist i den helt nybyggda idrottshallen Arena Satelliten som är belägen endast några hundra meter från skolan.

Vårt mål är att ge dig tre fantastiska gymnasieår som du kan minnas och ha nytta av resten av livet.

Välkommen till oss på ett skolbesök eller på Öppet Hus!

Carin Segerström, rektor