Om Mikael Elias

Alla dagar är inte lika roliga, det vet vi också. Därför är det extra viktigt att skolan är inspirerande och ger dig lust att lära. Mikael Elias är en personlig skola med engagerade lärare som ser just dig och dina behov. Tillsammans med dig skapar vi en lust att lära som kommer att ta dig vidare. Mycket vidare.

Men vem var Mikael Elias? Läs om varför vår skola är döpt efter en herre som inte längre lever.

Vem var egentligen Mikael Elias?

Du kan bli precis vad du vill, bara du vill det tillräckligt mycket. Visst låter det bra? Mikael Elias var helt över- tygad om att det inte bara lät bra, utan att det också var absolut sant. Men vem var han? Och varför har vi döpt flera skolor efter honom?

Mikael Elias föddes 1923 i Kretshnif, i nuvarande Rumänien. Han flydde från nazism och kommunism till Wien där han påbörjade studier inom psykologi, medicin och kemi. Mikael Elias hann aldrig avsluta sina studier i Wien innan han år 1955 kom till Sverige.

Drivkraften och övertygelsen att du kan bli precis vad du vill, bara du vill det tillräckligt mycket, fanns kvar hos Mikael Elias. Redan år 1968 startade han en vuxenutbildning som gav alla vuxna en andra chans till utbildning. Med två tomma händer lyckades Mikael Elias bygga upp ett av Sveriges största och mest respekterade utbildningsföretag. Entreprenöriellt, eller hur?

Mikael Elias avled i oktober 2005. Två år senare, som en hyllning till Mikaels drivkrafter, startades vårt gymnasium på flera orter i Sverige av hans son, Josef Elias.

Drivkraft och entreprenörskap är fortfarande väldigt viktigt för oss. Våra skolor delar Mikael Elias syn på kunskap och att alla människor har en inneboende potential. Mikael Elias Gymnasium passar dig som
vill vidare och tillsammans ser vi till att just dina mål uppnås – oavsett hur de ser ut. Vem vet, kanske Sarah som gick på Mikael Elias och tog studenten 2014 är nästa Ingvar Kamprad? Eller startar Jonathan från ekonomiprogrammet morgondagens Spotify? Och kan det vara du som kommer på en modell för evig världs- fred? Vi får se.

Välkommen till Mikael Elias.

För dig som vill vidare.