SYV-info

Nedan hittar du information som är bra för dig som studie- och yrkesvägledare.

Högskoleförberedande program

Mikael Elias Gymnasium startade 2007 och finns idag på åtta orter runt om i Sverige. Mikael Elias Örnsköldsvik öppnade sina porter 2009.

Mikael Elias Gymnasium Övik erbjuder tre olika högskoleförberedande program: naturvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. Vi har även en lokal idrottssatsning för ryttare (öppna för tjejer och killar). Du kan läsa mer om våra program och våra inriktningar HÄR. I Örnsköldsvik erbjuder vi Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningar Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningar Naturvetenskap och Samhällsvetenskap samt Ekonomiprogrammet med inriktningen Ekonomi och vårt unika profil “företag”.

Individuella val

Vi erbjuder alla individuella val som ger extra meritpoäng (Engelska 7, Moderna Språk och Mattematik) . För exakt lista över vilka kurser som erbjuds, kontakta vår rektor eller SYV.

Vart leder utbildningen?

På Mikael Elias gymnasium stänger vi inga dörrar inför framtiden. Vi tror att alla människor har en inneboende potential och tillsammans med våra elever ser vi till att just deras mål uppnås- oavsett hur de ser ut.

Januari 2014 genomfördes en uppföljning av 2011 års avgångselever från Mikael Elias Gymnasium. Den visade att:

64 % studerar på högskola/universitet eller inom annan utbildning tre år efter studenten

29 % arbetar tre år efter studenten

82 % tycker att tiden på skolan förberedde dem inför högre studier

80 % är nöjd och mycket nöjd med sin gymnasieskola i helhet

Poängplaner

Till höger kan du ladda ner våra poängplaner.