Språkresa

Nu är det äntligen dags att presentera våra nya internationella utbytesprojekt med utlandsresa i årskurs 3! Alla elever på Mikael Elias Gymnasium i Örnsköldsvik (oavsett program) kan delta i ett av två internationella projekt som sträcker sig över minst ett år och som kulminerar i en 2-veckors-resa till ett partnerland.

Resmålen för årskurs 2 är bestämda nu: det blir Skottland och Kenya hösten 2017!

Medan huvudfokuset för Skottlandsresan är engelska och den brittiska kulturen, har Kenyaresan en mer naturvetenskaplig/samhällsvetenskaplig prägel. Båda resor är studieresor och därmed inga rena nöjesresor även om det ingår en massa roliga aktiviteter som t.ex. safari i Kenya och en båttur på Loch Ness i Skottland.

Här kommer några snabba frågor och svar till de som har blivit nyfikna:

• Får man välja vart man vill åka? –  Ja, man får välja mellan olika alternativ.
  • Följer några lärare med utomlands? – Ja, minst två lärare följer med.
  • Får föräldrar information om resan? – Ja, självklart.
  • Måste man åka utomlands? – Nej, det är frivilligt.
  • Måste man betala för resan själv? – Delvis. En del av resekostnader ska eleverna tjäna ihop själva. Eleverna får veta priset minst ett år i förväg och kan välja ett upplägg som passar plånboken. Skolan bistår också, t.ex. genom att hjälpa att hitta stipendium.

Ännu mer information kommer snart!