Rektorn har ordet

Säg hej till vår rektor!

Mikael Elias Gymnasium i Karlskrona är en skola som jobbar hårt på att leva efter vår vision – lust att lära, mod att förändra. För oss innebär det att våra välutbildade och professionella lärare engagerar dig som elev, så att lektionerna blir både roliga och utmanande. Vi arbetar aktivt med elevinflytande och den främsta anledningen är att det ger en så mycket mer dynamisk skola när eleverna får vara med och påverka.

Min viktigaste uppgift som rektor för Mikael Elias gymnasium är att skapa en stark personalgrupp som gemensamt arbetar mot våra höga målsättningar. Duktiga samspelta lärare är avgörande för att se till att varje enskild elev når sin fulla potential.

Vi är en liten skola där lärare och rektor jobbar nära eleverna och du får den hjälp och uppmärksamhet du behöver. En god studiemiljö betyder mycket för hur man klarar av sina studier. För att bidra till detta har vi förutom en del återkommande nationella traditioner som Teoretiska spelen i Stockholm och Nobeldagen även lokala aktiviteter på skolan för att arbeta med gemenskap, trivsel och samhörighet. Hos oss ska alla trivas och må bra. För om du trivs bra kommer du att göra bättre ifrån dig. Inom ämnet Hälsa och idrott har vi låtit friluftslivet få en stor del och det har blivit populärt.

Skolan ligger i fräscha lokaler centralt i Karlskrona, med närhet till kommunikationer och det mesta inom räckhåll: bibliotek, gallerier, caféer, kulturliv, buss och pendeltåg. Som elev hos oss har du tillgång till en egen iPad under din studietid. Via vårt trådlösa nätverk kan du alltid koppla upp dig mot internet för att söka information och fördjupa dig inom olika ämnesområden.

Vårt mål är att ge dig tre fantastiska gymnasieår som du kan minnas och ha nytta av resten av livet.

Mattias Liedholm, rektor