Mikael Elias i Karlskrona

Den 15 juni tillträder Mattias Liedholm som rektor för Mikael Elias gymnasium i Karlskrona. Mattias Liedholm har en lång bakgrund inom skolutveckling, dels genom flera tidigare rektorstjänster, dels som skolutvecklare genom eget bolag. Nu ser Mattias Liedholm fram emot att långsiktigt få utveckla Mikael Elias gymnasium till att bli en av regionens bästa gymnasieskolor.

- Det är med stolthet och inspiration som jag nu tar mig an rollen som rektor på Mikael Elias gymnasium i Karlskrona. Min viktigaste uppgift från dag ett blir att skapa en stark personalgrupp som gemensamt arbetar mot våra höga målsättningar. Duktiga samspelta lärare är avgörande för att se till att varje enskild elev når sin fulla potential, säger Mattias Liedholm.

- När höstterminen börjar i augusti kommer vi ha ett starkt och motiverat lärarlag på plats, det är självklart, säger han.

Mattias Liedholm tycker att skolan har stora möjligheter framöver.

- Skolan har funnits länge på orten, eleverna har visat goda resultat och vi ser dessutom att intresset för de naturvetenskapliga ämnena ökar i allmänhet. I kombination med en stabil ägare i ryggen finns alla förutsättningar för att vi ska bli det naturliga valet för elever som vill satsa på en utbildning av högsta klass, säger Mattias Liedholm.

Mattias Liedholm ser också fram emot att starta upp flera nya samarbetsprojekt på skolan.

- Att säkerställa att det finns ett stabilt lärarlag på skolan har så klart högsta prioritet. Därefter ser jag fram emot att starta upp nya samarbetsprojekt med andra aktörer i regionen för att skapa extra utmaningar och öppna nya vägar för våra elever säger han.

Gabriella Nylander, verksamhetschef för Mikael Elias är nöjd över att det blir just Mattias Liedholm som kommer att driva skolans utveckling framåt.

- Mattias erfarenhet, drivkraft och vilja kommer vara en positiv förstärkning i det långsiktiga arbete som behövs för att göra vår fina skola utvecklas ytterligare. Vi har under många år visat på både god utbildning med hög kvalitet och ett stort engagemang. Det vill vi fortsätta med, säger Gabriella Nylander.

Fakta om Mattias Liedholm:

44 år, kommer från Västergötland och bosatt i Karlskrona sedan år 2000. Skolkarriären inleddes som lärare på Friskolan Galären år 2002. Första rektorstjänsten var år 2006 på Ehrensvärdska gymnasiet, där Mattias bland annat startade en av Sveriges första spetsutbildningar i matematik i samarbete med Blekinge Tekniska Högskola. Sedan år 2012 har Mattias bedrivit skolutveckling via sitt eget konsultbolag, vilket sedan år 2014 varit baserat i Stockholmsregionen. Mattias har lång erfarenhet av skolutveckling och har jobbat mycket med uppstart och omorganisering av skolor.

Informationskväll 9 november

Välkommen till skolan på en informationskväll onsdag den 9 november.

Öppet hus 26 november

Välkommen till skolan på öppet hus lördag den 26 november från kl 10-14.

SMS:a MEG till 72660 för intresseanmälan

Aktuellt på vår skola

Sociala medier

Instagram

Facebook

Mikael Elias Gymnasium Karlskrona på Mikael Elias Gymnasium Karlskrona.

Idag bakar elevrådet till fredagsfikat. Ha en underbar helg alla goa :-)
... Visa merVisa mindre

Idag bakar elevrådet till fredagsfikat. Ha en underbar helg alla goa :-)

Annelie Petersson, Malin Wictorsson och 18 andra gillar detta

Berith LundbergDet var inte bara elevrådet som bakade. Kändes som hela skolan var involverad 😍

4 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Mikael Elias Gymnasium Karlskrona på Stockholms stadion.

Bilder från Stockholm stadion och de årliga Teoretiska Spelen!
... Visa merVisa mindre

Vi tackar Stockholm för denna gång med en bild från gårdagens avslutningsfest. #TeoretiskaSpelen ... Visa merVisa mindre

Vi tackar Stockholm för denna gång med en bild från gårdagens avslutningsfest. #TeoretiskaSpelen