Rektorn har ordet

Säg hej till vår nya rektor Jennie Kohn!

Jag heter Jennie Kohn och är rektor på Mikael Elias Gymnasium i Göteborg.

Vi är en skola som brinner för vårt uppdrag och vill bidra till att göra Göteborg, Sverige och i slutändan också världen bättre, smartare, mer hållbar och lite snällare. Vi tror nämligen på skarpa hjärnor och stora hjärtan och vi är övertygade om att framtiden behöver både och.

Hos oss möts studiemotiverade ungdomar från hela Göteborg. Det gör att vår skola blir en dynamisk mötesplats som möjliggör nya möten, kunskaper och perspektiv, något som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda. Skolan har funnits sedan 2007 och ligger mitt i centrala Göteborg.

Vår undervisning kännetecknas av variation, delaktighet och utmanande möten. Våra elever löser relevanta och verklighetsförankrade uppgifter i projekt, grupp och individuellt. Givetvis har vi bara lärarledda lektioner med engagerade lärare som bjuder på sina kunskaper, väcker nyfikenhet, inspirerar och motiverar. Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är omtanke, glädje och gemenskap. På vår skola arbetar vi för ett öppet klimat med god sammanhållning och vi tycker att det är viktigt att vi bryr oss om varandra, både i och utanför skolan.

Vår ambition är att du ska ha tre lärorika och roliga år här hos oss. Tillsammans jobbar vi för att du ska känna lust att lära, mod att förändra och ges möjlighet att lyckas.

Med vänlig hälsning,

Jennie Kohn, rektor