Här kan du hitta de vanligast frågorna och svaren om Mikael Elias i Falun.

Har du andra frågor är det bara att du hör av dig.

Hur gick er skolinspektion?
Den gick otroligt bra. Så bra att vi faktiskt tillhör en av de få skolor som fått en helt prickfri inspektion. För att förstå hur unikt det är så kan vi berätta att av 219 inspekterade skolor under läsåret 2012 så fick bara 5 stycken helt prickfria besök och vi är alltså en av dessa.
Vilka tekniska hjälpmedel erbjuder ni era elever?
Från och med läsåret 14/15 kommer alla elever som börjar hos oss att få disponera varsin iPad, dessa kommer att ge oss fler möjligheter att utnyttja ny teknik i vår undervisning och vi räknar också med att de kommer att vara mycket driftsäkra.
Kan man plugga juridik eller beteende hos er?
Självklart, vi har en juridisk fördjupning där du bland annat får läsa kursen Rätten och samhället samt Kriminologi och en beteendevetenskaplig fördjupning där du bland annat får fördjupa dig inom psykologins spännande värld. Vi har elever som gått vidare direkt från oss till Uppsala universitets juridiska utbildningar samt elever som börjat i Umeå på psykologprogrammet, så hos oss blir du garanterat behörig till den utbildning du vill.
Var har ni idrott?
Idrotten är i olika lokaler som t.ex. Friskis och Svettis, Lugnet etc. Under lektionerna får eleverna möjlighet att prova på en rad olika typer av idrotter och aktiviteter. Att inte bara ha en lokal under hela året ger större möjlighet till att prova fler aktiviteter.
Var äter ni?
Vi äter på Kuselska krogen. Där har vi alltid 5 rätter att välja mellan och ett fantastiskt salladsbord. Eleverna är mycket nöjda då maten lagas från grunden varje dag, vilket gör den fräsch och god.
Hur många poäng behöver man för att komma in och hur många platser har ni per program?
Att vilja studera och vara studiemotiverad är absolut det viktigaste vi vill att våra elever har med sig. Vi rekommenderar att eleverna som söker till våra program har 200p och uppåt. Snittet på Naturvetenskapsprogrammet brukar vara 265p och på övriga program något lägre. Vi har 25 platser per program.
Har ni schema?
Våra elever har ett fast schema som de följer under veckorna. Alla lektioner som finns på
schemat är lärarledda. Lärarledda lektioner är vår filosofi, vi tror på att möten mellan lärare och elev ger en bättre möjlighet till lärande. En vecka per termin har vi större projekt där schemat bryts och eleverna delas in i grupper. Projekten behandlar ämnen som hälsa, hållbar utveckling m.m.
Var utför ni laborationer?
Vi har ett eget labb här på skolan som är fullt utrustat med allt som man möjligtvis kan behöva för att laborera. Vid flertalet tillfällen så besöker vi olika samarbetspartners för att öka omvärldsförståelsen och möta verkligheten.
Har ni några traditioner?
Självklart har vi det, för att nämna några så åker alltid alla som börjar hos oss på en övernattning med mentor någon vecka in på terminen. I oktober deltar hela skolan i en Halloweenturnering med utklädnad som fokus. I december uppmärksammar vi Nobeldagen, då tävlar alla klasser på alla Mikael Elias skolor i Sverige mot varandra i en mängd olika ämnen. Vi avslutar kvällen med en egen Nobelmiddag och prisutdelning. I åk 2 åker vi till Stockholm i 3 dagar och träffar bland annat alla andra åk 2:or på Stockholmsstadion i spännande tävlingar, spännande studiebesök ingår också under vistelsen. Sen har vi såklart flera andra roliga upplevelser under dina 3 år hos oss.